På scooter til Indien

Detta är en dansk dam i 30-årsåldern som tillsammans med sin 10 år yngre bror åker från Danmark till Bombay i Indien. Resan företages ganska snart efter 2:a världskriget och de båda resenärerna på varsin Vespa Elit får kryssa fram mellan bombkratrar och andra hinder på vägarna ner genom Tyskland och Österrike.

Jugoslavien har lyckats få sina första asfalterade vägavsnitt färdiga så att resenärerna kan nå Grekland. Här är huvudleden i så dåligt skick att Vesporna måste bäras genom de värsta lerhålen. I Istanbul träffar de på helt osannolika karaktärer och blir inviterade till högmässa med patriarken. Via Syrien går resan till Irak där de gör bekantskap med landets sedvänjor när det gäller gästfrihet.

Genom Iran där befolkningen har lite annan uppfattning än vi om det där med renlighet och där tullarna är bovar som försöker med utpressning. I Pakistan råkar dom ut för de "ohyggliga batanerna" som inte alls lever upp till sitt dåliga rykte och i Indien blir dom hembjudna till en äkta maharajah.

Hela boken är en samling episoder upplevda av två unga äventyrslystna personer. Författarinnan har förmågan att kunna se det roliga i det som många säkert skulle betrakta som bara besvärligheter och dessutom förmågan att kunna beskriva det på ett utomordentligt trevligt sätt. Boken är på danska och omfattar 176 sidor.

BookAuthor
Elisabeth Thrane
PublisherName
Hirschsprungs Förlag
PublishedYear
1954
BookLanguage
Danska
NumberOfPages
176