Vår Nimbusfärd

Två luspanka danska skådespelare får idén att utnyttja det sju veckor långa sommaruppehållet till en långfärd. Efter uppvaktning hos Nimbusfabrikens ägare får dom tillgång till en ny Nimbus motorcykel med sidovagn för att åka Medelhavet runt.

Då båda är med i scoutrörelsen skaffas rekommendationsbrev från högsta ort, detta för att få övernatta i scoutlokaler och kanske bli bjudna på mat. För hyggligt väder gäller tält och campingutrustning.
Resan startar och går ner genom Frankrike och Spanien där affärsmännen försöker pungslå utlänningar.

Över till Marocco där färden går genom Riffbergen. I Algeriet gör den berömda Främlingslegionen ett tvivelaktigt intryck medans de genuina araberna är vänliga och hjälpsamma. I Tunisien träffar dom en trevlig scoutledare som är kusin till Al Capone. I Libyen körning genom öknen där bara järnstänger i sanden visar var vägen går.

I Egypten drabbas Foss av värmeslag men botas av en inhemsk medicinman genom trollformler. Dom turkiska poliserna ser ut som banditer och kan inte ett ord utom turkiska. Vägarna är otroligt dåliga och oxkärror är den enda trafiken. Enda mat som serveras är grönsakssoppa med kackerlackor. Att tälta band ormar, scorpioner och sköldpaddor är bättre än att bo på turkiska hotell.

När väl Turkiet är passerat börjar asfalterade vägar och nu går färden snabbt hem till Köpenhamn. Denna humoristiskt skrivna bok omfattar 212 sidor.

BookAuthor
Palle Huld och Elith Foss
PublisherName
Albert Bonniers Förlag
PublishedYear
1936
NumberOfPages
212