22 Days Around the Coast of Britain

Att cykla England runt låter som ett lockande uppslag för en trevlig semestertur. Det som denna bok beskriver är dock ett kommersiellt sponsrat jippo. Här är det snabbast möjliga resa för att komma in i Guiness rekordbok. Den 26-årige mycket vältränade författaren cyklar på en racercykel medans en följebil med två personer fraktar all utrustning och är personliga assistenter som löser alla problem. För att rekordet skall gälla måste han hela tiden åka den asfalterade väg som ligger närmast kusten. Detta betyder en smal, krokig och backig väg men med gles trafik.

Hela sträckan är 5000 miles och på 22 dagar betyder det i snitt 227 miles eller 365 km/dag. Alltså lite längre än Vättern Runt, detta varje dag oberoende av väder och vind, det åtgår minst 15 tim/dag.Inte undra på att han emellanåt känner sig trött och nästan somnar på cykeln. Men hur som helst klarar han det uppsatta målet.

Boken är mest en redogörelse och ingen entusiasmerande reseberättelse. Den är på engelska och omfattar 96 sidor varav mycket bildmaterial.

BookAuthor
Nick Sanders
PublisherName
Nicholas Sanders Publishing Ltd
PublishedYear
1984
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
96
ISBN
0-946940-03-7