Full Circle

Som en bröllopsresa avser det äventyrslystna paret att företa en 3-års jordenrunt resa som dock kom att vara 4,5 år. Lämpligt fordon blev en Triumph Thunderbird med en stor låda på ett sidovagnschassie för bagage och reservdelar. Resan gick bort till Turkiet och via Syrien, Jordanien, Saudi-arabien till Quatar.

Båt till Karachi i Pakistan. Norrut till Lahore, in i Indien och ned till Sri Lanka. Båt till Australien och en stor runda genom denna kontinent. Visit i Malaysia, Thailand och Japan. Över till Nordamerika och efter en stor runda, ned genom Centralamerika till Rio de Janeiro.
Härefter över till Sydafrika och norröver till Israel. Båt till Italien och sedan kämpade sig det hårt slitna ekipaget på isiga och snöiga vintervägar hem till England.

Denna resa på över 14000 mil klarade Triumphen med ett rejält motorhaveri och många små reparationer. Det var dock så att i alla varmare länder så tenderade motorn att överhetta. Resan genomfördes av två personer som båda är förtjusta i att se nya platser och träffa nya personer.

Det fordras mod och självtillit för att klara sig i politisk instabila områden men förståndigt nog undvek paret Irak och Iran.
Boken är skriven på engelska och omfattar 183 sidor.

BookAuthor
Richard och Mopsa English
PublisherName
Haynes Publishing Group
PublishedYear
1989
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
183