Miles from Nowhere

Det i Kalifornien boende paret Barbara och Larry bestämmer sig för att företa en 2-årig cykeltur jorden runt. Detta innan dom blivit för gamla för något sådant. Så 1978 startar dom på topputrustade kvalitetscyklar och med väl anpassad utrustning. Norrut till Canada där dom vid tältning får nattligt björnbesök. Via Idaho, Dakota och Georgia till Florida där aversionen mot allt på två hjul är helt sanslös.

Flyg till Europa, genom Spanien till Marocco där stenkastande ungdomar är en verklig fara. Genom Portugal och över till regniga Skottland, Irland och England. Genom Frankrike och Sydtyskland som har tät lastbilstrafik och griniga bönder. I höstrusk och snöslask över Brennerpasset. Genom Italien, Grekland och flyg till Egypten som är smutsigt, ogästvänligt, har stenkastande befolkning och timslånga poliskontroller. Flyg till New Delhi. Indien och Nepal har sådan trängsel att dom ibland måste leda cyklarna.

Flyg till Thailand och Malaysia som upplevs som välutvecklade. Nya Zealand med världens vänligaste människor och så via Tahiti åter till Kalifornien. Detta äkta par, båda anpassningsbara och sociala, gjorde resan för att utforska världen och träffa nya människor. Boken innehåller även en notis om att författarinnan tragiskt omkommit vid en trafikolycka innan boken utkommit till försäljning. Den är skriven på engelska och innehåller 324 sidor.

BookAuthor
Barbara Savage
PublisherName
The Mountaineers Washington
PublishedYear
1983
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
324
ISBN
0-89886-084-9