Wohin der Wind mich trieb

Denna reseerfarna franska författarinna flyger till Bogota i Colombia tillsammans med sin Honda XLS. Staden är smutsig och förfallen och trafiken våldsam. Kommer till Equador där det finns många ruiner från Inca-riket bl.a fästningen Ingapirca. Till Peru med ruinstaden Chan-Chan, Nazca-figurerna och Machu Picu. I staden Cuzco blir hon bestulen på all sin fotoutrustning.

Hennes energiska efterforskning visar att kamerastölder från turister är en hel industri med årligen mer än 20000 kameror bara i Cuzco. Kriminella nätverk arbetar fritt med en mutad polis. Efter att ha kommit in i Argentina blir vägarna bättre och människorna vänligare. Hon reser till Buenos Aires och passerar Iguazu-fallen. Till Brasilien där Rio de Janeiro är vacker längs havsstranden, men resten stinkande slumområden.

Färden går upp till Belem och sedan med båt till Manaus. Härifrån tar hon flyg till staden Leticia som ligger i korspunkten mellan Colombia, Peru och Brasilien. Även här är kriminaliteten hög och hon blir bestulen på den fotoutrustning som hon anskaffat efter förra stölden. Nu har hon fått nog av kriminalitet och efter sex månader i Sydamerika avbryter hon sin resa och flyger hem.

Hon har träffat många trevliga och hjälpsamma människor men all kriminalitet och korruption gör henne besluten att aldrig återvända till dessa områden. Boken är på tyska och omfattar 286 sidor.

BookAuthor
Anne-France Dautheville
PublisherName
Schertz
PublishedYear
1983
BookLanguage
Tyska
NumberOfPages
286
RepublishedYears
1983