From Nordkapp to Cape York

Författaren är en 64-årig pensionerad kanadensisk universitetslärare. Han är van långvägsresenär och har tidigare skrivit 3 böcker. Flygfraktar sin BMW F650 till London som är startpunkten. Genom Belgien, Holland, Tyskland och Danmark under ihållande regn. Till Nordkapp som ju är så långt norrut som det går att åka.

Över till Murmansk och sedan Ryssland söderut till gränsen till Georgien. Här blir det stopp trots att visum och alla papper är okej. Stor omväg genom Europa och sedan Turkiet, Iran, Pakistan, Indien, Bangladesh, Thaliand, Malaysia och Singapore. Flyg till Australien där han åker Perth-Cape York-Sidney och flyg till Los Angeles. Genom ett vintrigt USA hem till Montreal.

Denna resa, som ju i praktiken är en resa jorden runt, tog dryga 4 månader att genomföra. Ett rejält bankkonto är nog en förutsättning. Nödvändiga flygtransporter för motorcykel är kostsamma. Och att som författaren oftast övernatta på ett gott hotell är heller inte billigt.

Författaren ser sig som en reporter för andra äventyrslystna MC-åkare och gör många iaktagelser som han delar med sig av. Detta gör att denna bok är intressant och underhållande att läsa. Den är skriven på engelska och omfattar 182 sidor.

BookAuthor
Wener Bausenhart
PublisherName
Legaspublishing New York
PublishedYear
2003
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
182
ISBN
1-894508-51-3