Good Vibrations Coast to Coast by Harley

Författaren med fru Roz, engelsmän, har tillbringat mer än 30 år på sjön och skrivit lika många böcker. Nu på Harley Heritage och Sportster för USA-resa. Från Baltimore och västerut och åter. Kommer iväg efter byråkratiskt krångel med körkort och försäkring.

Åkte genom Bible Belt där gammaldags amerikaner i olika sekter gör att kyrkorna är vanligare än barerna. Åkte över the Great Plains. Nu väldiga sädesfält, för 150 år sedan prärie med bufflar och indianer. Nu är bufflarna utrotade och indianerna bortdrivna.

Besökte indianreservatet Pine Ridge i Dakota Badlands, en stenöken där ingen kan försörja sig. Till Harley-träffen i Sturgis där dom bland ca 200000 maskiner inte såg en enda kvinnlig MC-förare. Dom manliga förarna var vita, medelålders, halvfeta och tatuerade. Några hade lättklädda brudar som passagerare, väl ett i den digra raden av tillbehör som hör till Harley-kulturen.

Över Klippiga Bergen till NV-delen av USA där alla vägmärken och postlådor har skotthål. San Francisco får bli vändpunkten och sedan österut. Genom Yosemite naturreservatet som är en riktig turistfälla, genom Death Valley till Arizona med spelhallar. Testade att åka på Route 66 som är grovt förfallen. Till New Orleans och sedan norrut till Baltimore.

På 3 månader har detta par åkt 12000 miles utan några allvarliga problem och maskinerna har fungerat bra. Boken på engelska omfattar 380 sidor.

BookAuthor
Tom Cunliffe
PublisherName
Summerdale
PublishedYear
2000
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
380
ISBN
978-1-84024-113-6