Greece on my Wheels

Författaren är en engelsk pensionär och har även blivit en kändis med ett eget TV-program. Nu närmar han sig 70 år och reser till Grekland för att cykla runt Peleponnesos. Han har tidigare flera gånger tillbringat semestrar i landet och klarar språket någorlunda. Han har en utmärk kunskap om landets antika historia.

Som färdmedel har han en 21-växlad Raleigh Pioneer Elite och medför sovsäck och body-bag av Gore-Tex. Då kan han övernatta vid dom antika ruiner som han är så intresserad av. Bl.a passerar han platser som Corinth, Patras, Pirgos, Olympia, Pilos, Korini, Kardamili, Zeugma, Aeropolis och Skala innan han flyger hem.

Något år senare gör han en ny resa men nu till Greklands fastland. Här figurerar platser som Corfu, Ioumenitsa, Parga, Suli, Zalongo, Arta, Joannina, Dodona, Zitsa m.fl.

Under ett 3:e besök spelar han in ett TV-program för BBC. Det handlar om att följa i Lord Byrons och Hobhouses fotspår från deras resa på 1800-talet.

Som tur är har boken kartskisser över resorna. Att på en vanlig karta återfinna de platser han nämner är mycket svårt och små orter finns inte med. Grekiska namn kan stavas på många olika sätt och orter kan ha mer än ett namn.

Skriven på engelska och omfattar 317 sidor.

BookAuthor
Edward Enfield
PublisherName
Summerdale Publishers Ltd
PublishedYear
2003
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
317
ISBN
1 84024 280 9