In the long run

Författaren startade 1986 på en Honda Elite scooter på 250cc. F.d jurist, fastighetsmäklare och antikvitetshandlare och nu arbetslös, bostadslös och nyskild. Hela resan tog 18 månader och då hade han hunnit resa kors och tvärs genom Europa ned till Grekland, genom Egypten, Sudan, Kenya, genom Indien och Nepal, via Malysia, Japan och Hawaii till USA och hem till Canada.

Han träffade en mångfald av borgmästare, guvernörer och ambassadörer och skakade hand med påven. Författaren uppfattar sig själv som en ambassadör för "peace and understanding". I mångt och mycket är han orealistisk och som den stora filmentusiast han är har nog uppfattningen "Hollywood = real life" tagit över. Dock har han en enastående förmåga att av flygbolagen erhålla sponsrad transport.

Boken är mycket detaljrik och författaren försöker få den att framstå som ett filosofiskt verk. Avståndet till Pirzigs "Zen och konsten att sköta en motorcykel" är dock mycket stort. Men som läsövning i amerikansk engelska duger dom 598 sidorna bra. Kan bara köpas via www.melawend.com.

BookAuthor
Thomas M Smith
PublisherName
Odessey Communications Canada
PublishedYear
2000
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
598