Into the Den of the Bear..

Denne tyskfödde författare har varit universitetslärar i tyska och litteratur i 27 år i Canada. Genom ett arv är han ekonomiskt oberoende och kan ägna sig åt det som intresserar honom mest nämligen äventyrliga MC-resor. Nu tar han en tur genom Ryssland och Kina och har förberett sig genom att skaffa sig baskunskap i språk för dessa länder.

Att inskaffa Visa och erforderliga dokument för MC tar lång tid och kostar en förmögenhet. T.ex för att få åka genom Kina måste han gå via China International Sports Travel och köpa "all inclusive" vilket innebär en följebil med två personer hela vägen.

Han startar från England österut genom Polen, Vit-ryssland och Ryssland och anländer efter en strapatsfylld resa till Vladivostok. Då har han upplevt dåliga vägar och hotell med loppor och löss. Efter 2 veckors väntan blir han insläppt i Kina och reser från öst mot väst. Den valda vägen följer i stort Kinesiska Muren och Sidenvägen.

Genom Taklamakan-öknen mot Kashgar. Över Khunjerab-passet som med 4890 meter är ett av världens högsta. In i Pakistan där han åker Karakoram Highway till Islamabad. Genomfartsvisum till Iran är svindyrt och tar flera veckor att få. In i Turkiet och därmed är det äventyrliga i resan slut. Återstoden är transport till England. På 4 månader har han åkt 3000 mil. Han anser att standarden på hotell är av mindre vikt men en helt säker parkering för MC är nödvändig.

Boken innehåller många användbara fakta för intresserade långfärdsaspiranter. Skriven på engelska och omfattar 203 sidor.

BookAuthor
Werner Bausenhart
PublisherName
LEGAS New York
PublishedYear
2001
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
203
ISBN
1-894508-19-X