På motorcykel genom Europa under 1950-talet.

Detta är en samling av de reseberättelser som fabriksarbetaren Sven Arnold Magnusson skrev för tidningen Mölndalsposten. Här berättar han om sina motorcykelresor genom Europa; den första 1953 och sedan en resa årligen i 5 år. Den första resan gick ner till Italien där han vände vid Neapel. Det blev 700 mil på den till 4 veckor förlängda semestern.

Den andra resan gick till Andorra, och då avverkades 600 mil på 3 veckor. Den tredje resan gick till Jugoslavien med Dubrovnik som vändpunkt. Den fjärde resan gick genom Holland och Belgien samt en liten runda i England med Liverpool som vändpunkt. Vid den femte och sista resan besökte han England, Skottland samt Irland.

För att få ekonomin att gå ihop levde han väldigt sparsamt och resorna var lågbudget. På de första resorna övernattade han i någon buske om vädret tillät. Motorcykel för de första resorna var en BSA 500cc Sloper som han ägt från ny 1931, den var gammal men väl underhållen. Författaren hade en god iaktagelseförmåga och var duktig berättare. Boken är illustrerad med många fotografier i svart-vitt och omfattar 309 sidor.

BookAuthor
Bo L Magnusson
PublisherName
Rondo Grafisk Kommunikation
PublishedYear
2003
NumberOfPages
309
ISBN
91-631-4603-7