The Rugged Road

London till Kapstaden, år 1935, landsvägen med en i stort sett standard Panther motorcykel med sidovagn. Dessutom en liten släpvagn bakefter för bensin, olja och vattendunkar. Ingen backup, bara att åka söderut, genom Sahara, genom Ekvataorial-Afrika och vidare mot Kapstaden.

En på den tiden helt otrolig MC-resa med den tidens utrustning och vägar som var mycket sämre än idag. Detta utfört av två damer som var vana motorcyklister och kunniga i att utföra även omfattande reparationer. Ett havererat vevstakslager byttes i ett litet infödingssamhälle. Möten med elefanter, gorillor, lejon och giftormar.

Ibland övernattning mitt i vildmarken. Då reste dom ett enkelt tält ovanpå släpvagnen för att slippa ormar och scorpioner. Detta MC-ekipage torde vara det första som för egen maskin lyckats ta sig genom Sahara.

Hela resan tog åtta månader att genomföra. Författarinnan gjorde mycket nogranna dagboksanteckningar och tog film och stillbilder. Men skrev ingen bok. Femtio år senare lyckades representanter för Panther Owners Club få henne att skriva ned berättelsen. Men hon var motvillig till att ge ut en bok.

Först efter hennes död 1999 har den nu publicerats. En fascinerande berättelse om en MC-resa utförd av två kvinnliga MC-förare. Engelsk text, 150 sidor.

BookAuthor
Theresa Wallach
PublisherName
Panther Publishing
PublishedYear
2001
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
150
ISBN
09535098 26